White Label | Siliconen Schuimverband

White Label | Siliconen Schuimverband

WHITE LABEL
Siliconen Schuimverband Border

Zelfklevend siliconen wondverband uit polyurethaanschuim

Beschrijving

White Label Siliconen schuimverband is een absorberend, atraumatisch verband gemaakt uit polyurethaanschuim. Het buitenste oppervlak van het schuim is gehecht aan een damp-permeabel polyurethaanmembraan, dat afschermt van vloeistoffen en microörganismen. Het oppervlak van het schuimverband dat in contact komt met de wond is bedekt met een anti-kleeflaag van zachte siliconen die ook trauma aan nieuw gevormd weefsel vermijdt als het verband verwijderd wordt. Deze siliconenlaag is licht klevend, hetgeen het aanbrengen en de hechting aan intacte huid vergemakkelijkt, doch bij verwijderen de epidermis niet afstript en geen pijn veroorzaakt.

De kern van het verband bestaat uit polyurethaanschuim dat exudaat opneemt, aldus voorkomend dat de wond uitdroogt en dat de omringende huid verweekt.

Indicaties

Dit product is geschikt voor exuderende chronische wonden zoals b.v. , ulcus cruris, oncologische wonden, doorligwonden, eerste en tweede graads brandwonden, donorsites, postoperatieve wonden, etc. Het verband absorbeert exudaat en onderhoudt een vochtige, wondgenezende omgeving, terwijl het tevens het risico op masuratie van de gezonde huid voorkomt. White Label Siliconen Verband kan ingezet worden in de zwarte, gele, en rode fase van de wond.

Contra-indicaties

Het gebruik onmiddellijk stopzetten indien de patiënt allergisch blijkt aan een van de componenten van het verband.

Gebruiksmethodologie

1. Verband aanwenden met een grootte die de wond met minstens twee  centimeter overstijgt.

2. De folie van de adhesieve oppervlakten verwijderen voor gebruik, en het verband aanbrengen door het over het wondsite te kleven

Verversingsfrequentie

De verversingsfrequentie wordt bepaald door de hoeveelheid exudaat die door de wond wordt geproduceerd. Een verband mag tot 7 dagen gedragen worden.

Zelfklevend siliconen wondverband uit polyurethaanschuim.

 

Bewaring

Siliconen schuimverband dienen te worden bewaard op een schone plaats en op een temperatuurtussen -10°C en +40°C.

 

Overige

Siliconen schuimverband is gesteriliseerd middels E0.
Indien de verpakking beschadigd is, het product niet gebruiken of hersterilisere maar opsturen naar onderstaand adres:

Excen BV
Antwoordnummer 328
1160 VB | Zwanenburg

 

Waarschuwingen

Necrotische wonden bedekt met siliconen verband kunnen aanvankelijk lijken te vergroten als gevolg van de autolytische wondverzorging die bevorderd wordt door de vochtige omstandigheden onder het verband. Dit is normaal en verwacht. Het verband mag niet geruikt worden in combinatie met oxiderende oplossingen, zoals bijvoorbeeld hypochloriet of waterstofperoxide oplossingen.

Prijzen

Artikelnr. Zinr. Omschrijving Inhoud A.I.P.
AC121 16247353 White Label Silicone Schuimverband Border 10 x 10 cm 10 stuks EUR 69,50
AC120 16247345 White Label Silicone Schuimverband Border 7,5 x 7,5 cm 10 stuks EUR 54,50
AC012 16247515 White Label Silicone Schuimverband Border 4 x5 cm 10 stuks EUR 28,50